Alice Reijs

Scenariste/Regisseuse/Producente

Alice Reijs studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Haar carrière begon ze bij het Nationale Toneel in Den Haag. Haar eerste rol, een dubbelrol in Kleine Zielen van Louis Couperus zorgde meteen voor een doorbraak. Ze werd genomineerd voor de Colombina theaterprijs, de beste vrouwelijke bijrol.

Naast een succesvolle start bij o.a. Het Toneel Speelt en Het Nationale Toneel speelde ze ook vaste rollen in diverse Nederlandse televisieseries zoals Consult, De geheime dienst en Koppels. In reeksen als Gooische vrouwen, Baantjer en Spoorloos verdwenen, speelde Alice verschillende gastrollen.

In de bioscoop was Alice te bewonderen in o.a. Iedereen beroemd en Lef .

In 2000 verhuisde ze naar Vlaanderen waar ze aan de slag ging bij theatergezelschappen zoals De Tijd , Het Toneelhuis en De Kempvader. Ze was er te zien in o.a. Trilogie van het weerzien, Brandbakkes en Kleine Tony. Deze twee laatste stukken werden geregisseerd door haar echtgenoot Tom Van Dyck.

Ze had ook kort haar eigen gezelschap Compagnie Trois Pipes waar ze samen met Ariane Van Vliet Welkom in het bos (Alex Van Warmerdam) maakten.

De zin om zelf producties te maken werd hierdoor aangewakkerd en resulteerde in een zelfgeschreven muzikale kindervoorstelling Ans en Wilma voor Het Paleis. De voorstelling werd zo enthousiast onthaald dat er in 2015 een vervolg zal komen.

Eén van de eerste televisierollen die Alice in Vlaanderen speelde was Nolleke, zij zorgde voor een goede groepsdynamiek in Het eiland. Daarna was ze ook te zien als inspecteur Tamara Meijer in Aspe, in Van Vlees en Bloed als de boshoer en in Met Man en Macht als Linda Jacobs, de chef van de majorettes.

Begin 2013 richtte Alice samen met haar man Tom Van Dyck het productiehuis Toespijs op.